Om Darklands

DARKLANDS - 20 år med mote og livsstil 🖤

Darklands er et norsk selskap basert i Kristiansand, Norge. Darklands har siden 2003 importert og solgt punk, goth, metal, urbane og alternative klær fra velkjente kvalitetsmerker og leverandører i Storbritannia, Europa og USA. Dette er noen av milepælene våre så langt:

Juli 2003: Darklands begynner å importere et utvalg av klær som blir solgt på musikkfestivaler rundt omkring i landet. Merkevaren blir gjort kjent, vareutvalget vokser raskt, og vi bygger opp en voksende kundebase i Norge. Darklands var i mange år fast innslag på blant annet Inferno Metal festival i Oslo og Hole In The Sky i Bergen.


Fra Inferno Metal Festival i Oslo.

Januar 2004: Darklands lanserer den aller første nettbutikken på darklands.noDesember 2004: Samme året åpner dørene til butikken i Henrik Wergelands gate i Kristiansand. Vareutvalget utvides i løpet av den neste tiden til å nå inneholde klær, vesker, gaveartikler, sminke og accessories.


Eier av Darklands, Therese K. Hermansen, utenfor butikken i Kristiansand.

Februar 2006:
Darklands kjøper opp magasinet Rimfrost og begynner å publisere Norges eneste glossy gothmagasin på eget forlag. Opplaget blir mangedoblet og innholdet blir mer musikkrelatert, magasinet får mer glossy papir, flere sider og abonnementsavtaler. Rimfrost signerer etter hvert også distribusjonsavtale med Narvesen og får bladet i salg over hele landet.

Rimfrost Magazine
Illustrasjon/logo: Vlad Quigley (UK)

Desember 2007:
Darklands utvider butikken og lokalet blir nå dobbelt så stort. Vareutvalget inkluderer nå også en stor avdeling med sko og boots til både dame og herre, et stort utvalg band merchandise med vesker, lommebøker, flagg, klokker og bag'er, samt byens antakeligvis største utvalg innen alle typer piercingsmykker.


Fra skoavdelingen i butikken i Kristiansand.

November 2008: Eier og grunnlegger av Darklands, Therese K. Hermansen blir nominert til "Årets Kvinnelige Gründer" i Agder, med Darklands og Rimfrost Magazine, og holder en presentasjon av firmaet for et fullsatt Arendal Kulturhus.

Januar 2009: Darklands får en ny custom made logo, som skal representere firmaet fremover.

Mars 2009: Lansering av en ny og modernisert nettbutikk: Darklands 2.0Desember 2009: Butikken i Kristiansand feirer "5 years of rock n' roll couture."

September 2010: Lansering av det nye nettmagasinet, Darklands Magazine. Rimfrost i papirformat er historie, men fortsetter gjennom et nytt nettmagasin som starter opp på gothic.no med artikler, intervjuer og anmeldelser om musikk, film, mote og livsstil.

Mars 2012: Etter åtte år med fysisk butikk (2004-2012) er det dessverre tid for å låse dørene og gå videre til å satse mer på nettbutikken som stadig vokser. Darklands legger ned butikken i Henrik Wergelands gate og flytter til vårt nye kontor og showroom i Østre Strandgate, også i sentrum av Kristiansand. Det nye Darklands Head Quarter blir hvor både Darklands nettbutikk og Darklands Magazine nå blir drevet fra.


Fra tidligere kontor og showroom i Kristiansand.

Januar 2013: Darklands flytter til vårt nåværende kontor som nå blir Darklands nye HQ, og vi feirer samtidig "10 years in business."

August 2016, 2017, 2018 og 2019:
Darklands blir invitert til en av verdens største gothfestivaler - M'era Luna i Tyskland, som vi har hatt et godt samarbeid med i mange år. Darklands ble også invitert til den aller første "International Gothic Creatives Summit" - et VIP-arrangement inne på selve festivalområdet med kun et fåtall forretningspartnere, influensere, designere og andre samarbeidspartnere som sammen bidrar til å samle gothkulturen, og hjelper med å promotere festivalen internasjonalt.


Influenser og YouTuber Black Friday sammen med Therese (Darklands.)

Mars 2020 - August 2021:
Darklands flytter inn hos Kollektivet, hvor rundt 20 lokale gründere deler lokale midt i sentrum i Kristiansand. Darklands er tilstede i butikken med et utvalg av varer, og hadde også i en periode utsalg i samme butikk i Arendal.

April 2023 - Februar 2024: Darklands er tilbake hos Kollektivet med en hel vegg fylt opp med retro kjøleskapsmagneter. I februar 2024 er Darklands "Månedens Bedrift" hos Kollektivet.

Juni 2023: Darklands feirer 20-årsjubileum og lanserer i den anledning en splitter ny nettbutikk med mange nye og spennende varer. Vi ønsker både nye og gamle kunder, venner og samarbeidspartnere med oss videre! 🖤


Følg oss i sosiale medier for nyheter og oppdateringer, og del gjerne siden!
Tusen takk.

Facebook: facebook.com/darklands.no
Instagram: instagram.com/darklands.no